Skip to main content

SAUTER Vision Center

Universeel gebouwbeheer – eenvoudig en toekomstbestendig.

Webgebaseerd systeem voor holistisch gebouw-, energie- en onderhoudsbeheer

 

 

Integrale oplossing

SAUTER Vision Center is een modulaire alleskunner voor modern facilitair management. De integratie van gespecialiseerde hulpprogramma’s maakt het geschikt voor een breed scala aan gebouwtaken door de combinatie van:

  • Gebouwbeheer
  • Ruimtebeheer
  • Energiebeheer
  • Onderhoudsbeheer

SAUTER Vision Center is geschikt voor gebouwen van alle typen – van een enkel gebouw tot verspreide locaties en grootschalige projecten. Het is ook geschikt voor elk gebruiksdoel van het gebouw en zorgt voor optimale klimatologische omstandigheden en verhoogd ruimtecomfort in kantoor- en administratieve gebouwen, universiteitscampussen, onderzoeksinstituten, ziekenhuizen of productiebedrijven, terwijl de operationele kosten worden gehandhaafd of zelfs verlaagd.

Eenvoudig te bedienen

Als een webgebaseerde gebouwbeheersoplossing in de HTML5-standaard kan SAUTER Vision Center met elk besturingssysteem en vrijwel elke internetbrowser worden gebruikt. Het is niet nodig om extra apps of plug-ins te installeren.

HTML5 logo with red shield

De browserbediening van SVC maakt het mogelijk om eenvoudig alle informatie op te roepen en aanpassingen op afstand te doen. Dit garandeert flexibele en locatieonafhankelijke toegang op alle gangbare eindapparaten zoals desktops, laptops, tablets, smartphones en smartwatches.

Gepersonaliseerde dashboards en onderwerp-specifieke navigatie geven een overzicht van alle relevante informatie. Gebruikersspecifieke evaluaties leveren precieze inzichten die eigenaren, vastgoedbeheerders en gebruikers ondersteunen bij het optimaliseren van de gebouwoperaties.

Met de flexibele ruimteautomatisering van SAUTER Vision Center vergt het aanpassen van de kamergrootte of grote ruimte-segmenten slechts een paar klikken in plaats van complexe configuraties.

De Scenario Manager maakt het eenvoudig om terugkerende evenementen of acties voor alle functies binnen een gebouw te plannen en uit te voeren. Een evenementenorganisator kan bijvoorbeeld het optimale comfort in zijn conferentie- en vergaderruimtes definiëren en timen in de instellingen. Het plannen van meerdere evenementen en verschillende tijdsperioden kan worden gedefinieerd in een agenda vergelijkbaar met Outlook.

Thuis in alle gebouwen

Energie-efficiënte kantoorgebouwen, scholen en campussen
Intelligente gebouwen creëren werk- en leeromgevingen die betrouwbaarder, veiliger, productiever en comfortabeler zijn en tegelijkertijd de hulpbronefficiëntie verhogen. SAUTER Vision Center biedt u een totaaloverzicht om prestaties, operationele efficiëntie en ROI gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw te optimaliseren.

Betrouwbaarheid in industriële en productiegebouwen
SAUTER Vision Center combineert centraal de systemen, processen en het energieverbruik binnen een fabriek om vroegtijdige detectie van niet-conformiteit in kritieke opstellingen te bieden en deze te corrigeren. Naadloze gegevensregistratie maakt het mogelijk om omgevingsomstandigheden, operationele parameters en gebruikersinterventies in productieprocessen op elk moment op te roepen en te traceren.

Compliance voor ziekenhuizen, laboratoria en farmaceutische installaties
SAUTER Vision Center voldoet aan de veiligheidseisen voor een gebouw- en energiebeheersysteem in de life sciences en voedingsindustrie. Het systeem voldoet aan de eisen van FDA CFR 21 part 11 en kan dienovereenkomstig worden gevalideerd.

Technische veiligheid op luchthavens en treinstations
De convergentie van luchtzijde-, terminalzijde- en landzijdesystemen voor gebouwautomatisering stelt hoge eisen aan het centrale beheersysteem. SAUTER Vision Center helpt de exploitanten van transportknooppunten om beschikbaarheid, energie-efficiëntie en comfort te waarborgen in omgevingen met een groot aantal bezoekers.

Maximale efficiëntie

Een geïntegreerd gebouw- en energiebeheer dat is gericht op duurzaamheid biedt beslissende voordelen: u krijgt meer comfort, betrouwbaarheid en verhoogde beschikbaarheid voor uw installatie met minder inspanning. SAUTER Vision Center vereenvoudigt uw processen aanzienlijk en voldoet kostenefficiënt aan de eisen van gebruikers. Het kan verbeterpotentieel identificeren, waardoor optimale prestaties en het hoogste comfortniveau voor alle gebruikte ruimtes worden bereikt.

Dankzij de gestandaardiseerde interfaces en de flexibele, open opzet kan SAUTER Vision Center eenvoudig worden geïntegreerd in bedrijfsprocessen en werkprocedures, waardoor deze effectiever worden met kortere reactietijden.

Investeringsbescherming

Dankzij de ondersteuning van standaarden zoals BACnet en OPC en flexibele uitbreidingsmogelijkheden biedt SAUTER Vision Center volledige investeringsbescherming. De wereldwijde BACnet Cross Domain-Certification B-XAWS Revision 1.18 maakt de integratie van extra gebouwen met verschillende gebouwautomatiseringssystemen en aanbieders in het overkoepelende gebouwbeheersysteem nu en in de toekomst mogelijk.

Om klanten een complete oplossing te kunnen bieden, is er een IoT-client die de verbinding van extra ruimtecontrollers en automatiseringsstations via MQTT ondersteunt. TLS-encryptie zorgt voor beveiligde communicatie tussen decentraal verdeelde automatiseringsstations, bijvoorbeeld om SAUTER ecos of modulo 6 stations via het internet te verbinden met een cloudgebaseerde SVC.

Er is ook een cloudconnector beschikbaar voor het gebruik van applicaties uit de SAUTER Cloud, zoals Mobile Building Service met SAUTER Vision Center. Op deze manier versmelt de hogere gebouwautomatisering met applicaties uit de SAUTER Cloud.

Zelfs eerdere SAUTER-systemen kunnen profiteren van de voordelen die worden geboden door de moderne gebouwautomatiseringssoftware via de novaNet OPC-server. Dit faciliteert de planbare en stapsgewijze migratie van gebouwsystemen naar het SAUTER Vision Center centrale gebouwbeheer.

logos of standards bacnet mqtt opc

Beveiliging & Naleving

Het belang van verhoogde beveiliging is bijzonder hoog voor systemen die via het internet beschikbaar zijn. Voor faciliteiten in de life sciences worden verdere nalevingsvereisten volgens FDA en GMP aan deze vereisten toegevoegd.

Niet alleen basisfunctionaliteiten zoals HTTPS en uitgebreide inlog- en wachtwoordbeveiligingsfuncties, maar ook een gedetailleerd audittrail waarin alle gebruikersspecifieke activiteiten worden weergegeven en opgeslagen, helpen bij het bieden van beveiliging. Daarnaast kunnen individuele validatierapporten worden gegenereerd en opgeslagen als een beveiligde PDF, inclusief opmerkingen en een tijdstempel, evenals gebruikersinformatie.

Een verdere functie die veiligheid toevoegt bij het wijzigen van cijfers en instellingen van installaties is de verplichte herinvoer van login, wachtwoord en een opmerking. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat temperatuur of vochtigheid in laboratoria niet per ongeluk kan worden gewijzigd. Voor faciliteiten die FDA-conformiteit vereisen, biedt SAUTER extra functies en een 21 CFR11 conformiteitsverklaring.