Skip to main content

Smart Actuator

3 in 1: Klepaandrijving, regelaar en cloudintegratie voor autonome regeling van verwarmings- en airconditioningtoepassingen
AKM115SAF232_K4_MP_Stecker_Schatten_lq

Hoe u profiteert van de Slimme Actuator

Digitalisering

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Slimme Actuator heeft SAUTER gebruikgemaakt van haar kennis van de vereisten van digitale ontwerpen. Zelfs in de planningsfase is het eenvoudig om te controleren welke toepassingen beschikbaar zijn als standaard of kunnen worden gedownload vanuit de cloud. Draadloze technologie elimineert de noodzaak voor ingewikkelde netwerkbekabeling.

De apparaten die nodig zijn voor de toepassing kunnen rechtstreeks worden aangesloten op de actuator of de I/O-box. In vergelijking met een conventionele installatie met centrale controllers en klepaandrijvingen vermindert dit de grootte en kosten van de schakelkasten, terwijl tegelijkertijd de brandbelasting wordt verlaagd door minder bekabeling. Alle productgegevens kunnen op elk moment worden opgevraagd via de smartphone-app en worden gebruikt voor de planning.

Ongeëvenaarde prestaties

SAUTER actuatortechnologie voor kleppen en ventielen staat bekend om zijn lange levensduur, flexibele toepassingsgebieden en snelle installatie. Nu uitgebreid met IoT-technologie, app-bediening en geïntegreerde regelaars voor verwarmings- en airconditioningtoepassingen, is de Slimme Actuator klaar als het kernelement voor de intelligente gebouwen van de toekomst.

Toepassingen

De Slimme Actuator maakt autonome regeling mogelijk in verwarming, ventilatie en airconditioning. SAUTER biedt toepassingsprogramma’s in de cloud voor het regelen van verwarmings- en koelregisters in ventilatiesystemen, evenals verwarmde en gekoelde plafonds. Bij het opzetten van individuele installaties hebben planners en installateurs dus een breed scala aan toepassingen om uit te kiezen.

Alle aangeboden toepassingen zijn ontwikkeld en gevalideerd door een team van experts van SAUTER. De apparaten die nodig zijn voor de toepassing kunnen rechtstreeks op de actuator worden aangesloten via twee universele I/O’s. De optionele I/O-box maakt een uitgebreide reeks toepassingen mogelijk.

Installation and commissioning

De IoT-geschikte SAUTER Smart Actuator is de intelligente oplossing voor energieverdeling in slimme gebouwen en kan zeer eenvoudig in gebruik genomen worden. Het connector systeem in combinatie met voorgeassembleerde kabels zorgt voor bijzonder snelle en foutloze installatie. De mechanische en kleurcodering voorkomt bedradingsfouten.

Installateurs worden ondersteund door de smartphone-app. Alle functies worden intuïtief benaderd:

  • Identificatie
  • Selectie van de toepassing
  • Definitie van instelparameters
  • Integratie in het gebouwautomatiseringsnetwerk of de cloud

Bedrijfsgegevens kunnen grafisch worden gevisualiseerd via de SAUTER cloud. Zo worden optimalisaties online uitgevoerd via de MobileApp.

Toekomstbestendige communicatie

De SAUTER Smart Actuator is gemakkelijk rechtstreeks geïntegreerd in de cloud via WLAN. Met name beheerders van faciliteiten zoals scholen of middelgrote kantoorgebouwen kunnen de regelkringen controleren en bewaken met hun smartphone via de SAUTER cloud.

De Smart Actuator heeft een RJ45- of RS485-interface en een WiFi-interface voor integratie in Building Management System (BMS) netwerken. Als er al een BMS-netwerk aanwezig is, kan de Smart Actuator worden opgenomen via BACnet/IP of MS/TP.

Voorspellend onderhoud

SAUTER Cloud Services omvatten alles van inbedrijfstelling tot monitoring (inspectie) en optimalisatie (aanpassingen) tot voorspellend onderhoud. Centraal in deze diensten staat de continue digitale inspectie, die onder meer kleplekkage, drukpieken en slijtage omvat.

Dit wordt mogelijk gemaakt door sensoren van de Slimme Actuator die informatie registreren over de staat van de actuator en deze overdragen naar de SAUTER cloud. Hier wordt de data geanalyseerd door het te vergelijken met referentiewaarden. Zo kan de actuele staat van de installatie op elk moment worden opgevraagd en kan onderhoudswerkzaamheden worden gepland op basis van de behoefte.

Meer informatie!

 

Productvideo