Skip to main content

modulo 6

Het nieuwe gebouwautomatiseringssysteem modulo 6 combineert maximale prestaties met IoT-architectuur.
Bildcomposing_EY-modulo-6_Mann_Helm_Tablet_Skyline

Belangrijkste voordelen van modulo 6

Onze modulo 6 brochure:

Prestaties

De toekomst van gebouwbeheersystemen in het tijdperk van het Internet of Things (IoT) vereist betrouwbare, zeer snelle verwerking van grote hoeveelheden gegevens met behulp van apparaten van zeer kleine afmetingen. De nieuwe generatie SAUTER-automatiseringsstations is ontworpen voor precies deze uitdagingen: modulo 6 biedt ongeëvenaarde prestaties op het gebied van datapunten per automatiseringsstation, geheugencapaciteit en verwerkingssnelheid – dit alles terwijl het minimale ruimte inneemt in de kast. Het ontwerp en de flexibiliteit van de “modulo 6” modules maakt het mogelijk om aangepaste prestaties te leveren tegen geoptimaliseerde kosten. Van enkelkamerbesturing tot een netwerk van wereldwijd verspreide gebouwclusters.

Integratie

modulo 6 spreekt de talen van de intelligente gebouwen van de toekomst! modulo 6 kent de gespecialiseerde communicatieprotocollen van de systemen voor verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting en energie (BACnet/IP, BACnet MS/TP, Modbus, KNX, DALI, MBus, enz.). Onze programmeertools, gebaseerd op jarenlange ervaring, integreren de breedste waaier van systemen om een stabiel en veilige totaaloplossing te creëren.

Veiligheid

Naarmate gebouwen worden verbonden met het Internet of Things en de cloud, wordt de beveiliging van systemen en netwerken een grote uitdaging. modulo 6 heeft deze bescherming vanaf het begin ingebouwd. Het automatiseringsstation biedt geïntegreerde netwerkscheiding voor internet en gebouwtechnologie. De encryptie, authenticatie en toegangsbeveiliging worden nu gegarandeerd door de modernste technologieën (TLS, IEC802.1X, enz.) en zullen binnenkort worden gewaarborgd door de nieuwe “BACnet SC” (BACnet Secure Connect) beveiligingsstandaard. Het veiligheidsconcept van modulo 6 is gebaseerd op de nieuwe internationale norm voor cyberveiligheid voor industriële automatisering, IEC 62443, en definieert het behaalde veiligheidsniveau voor netwerken en systeemcomponenten. We bieden ook aanbevelingen voor aanvullende maatregelen waarmee het veiligheidsniveau kan worden verhoogd.

Gebruiksvriendelijkheid

modulo 6 kan intuïtief worden bediend! Het maakt verbinding via Bluetooth met een smartphone of tablet. Een intuïtief bediende app biedt toegang tot gemeten waarden, regelvariabelen en systeemparameters. Als alternatief voor smartphonebediening beschikt modulo 6 ook over een lokale bedieningsunit (LOI) met een hoogwaardig grafisch kleurendisplay. De LOI is compatibel met alle beschikbare I/O-modules en biedt prioriteitsbediening onafhankelijk van het automatiseringsstation volgens EN ISO 16484-2, terwijl het gemeten waarden en uitgangssignalen zowel numeriek als grafisch in real-time weergeeft.

IoT and Cloud

modulo 6 breekt met traditioneel denken in termen van gescheiden technische gebouwsystemen! De nieuwe wereld van het “Internet of Things” (IoT) verwijdert communicatiebarrières. Daarom verbindt modulo 6 zich net zo natuurlijk en veilig met de cloud en met IoT-apparaten als met de bestaande systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning. De toekomstige gebouwbeheerder roept de diensten van het beheersysteem on-demand op vanuit de cloud. Ze betalen echter alleen voor de functies en gegevens die ze daadwerkelijk nodig hebben. De gebouwbeheersoftware die voorheen lokaal op een server werd gebruikt, wordt overbodig, en de kosten van lokale datacenters en hun werking behoren tot het verleden. Dit maakt nieuwe strategieën mogelijk voor het efficiënte gebruik van gebouwen: optimalisatie van de werking via analyse van gebouwgegevens in de cloud, kostenreductie door gebruik te maken van clouddiensten, maar ook bijvoorbeeld lokalisatie en navigatie van personen en dingen, informatie over het huidige gebruiksniveau van actuatoren en kleppen met voorspellende informatie over de verwachte levensduur.

Investeringsbescherming

Ondanks de modernste technologie hebben gebouwen levenscycli van meerdere decennia. Het gebruik van modulo 6 beschermt de investeringen van onze klanten door de mogelijkheid te bieden bestaande systemen geleidelijk te renoveren. Oude systemen kunnen in budgetvriendelijke fasen worden geüpdatet zonder onderbrekingen. Bovendien kunnen reeds ontwikkelde regel- en regelprogramma’s van de SAUTER modulo 5 systeemgeneratie ook worden gebruikt en uitgebreid – ze kunnen niet alleen op modulo 6 draaien, maar kunnen hun taken parallel en afzonderlijk in nieuwe programma’s uitvoeren. Zo is modulo 6 achterwaarts compatibel wat betreft programma’s en netwerken, integreert het eigen en externe installaties en biedt het de verbinding met het tijdperk van de cloud en IoT – klaar voor de toekomst!

modulo 6 app


SAUTER modulo 6 Topologie

SAUTER 4.0 Topologie