Skip to main content

Business en Netwerk



Een geïntegreerd managementsysteem zorgt voor gecontroleerde processen bij SAUTER. Certificaten en onderscheidingen geven de klant zekerheid en een middel om te vergelijken.


Ons hoofdkantoor in Basel waar ook de Raad van Bestuur zit, bevat tevens een ontwikkelings- en productielocatie. Omdat SAUTER veel belang hecht aan gecontroleerde processen, is het geïntegreerde managementsysteem gebaseerd op kwaliteitsbeheer volgens de ISO 9001 normen; het voldoet ook aan de eisen van milieuprestaties volgens ISO 14001 en aan het beheer van arbeidsveiligheid en gezondheid volgens OHSAS 18001.
  • Het systeem is gecertificeerd en vormt de basis voor de land-specifieke certificering van alle SAUTER-bedrijven.
  • Het systeem waarborgt kennis en expertise en draagt bij aan het verminderen van risico’s.
  • Wetten en normen voor kwaliteits-, milieu- en arbeidsveiligheid worden nageleefd.

Groener met SAUTER!

SAUTER-producten, -oplossingen en -diensten in gebouwbeheer zijn vaak gecertificeerd en hebben verschillende prijzen gewonnen. Ons productassortiment voldoet aan de eisen voor het verkrijgen van Green Building-certificaten. SAUTER is IQNet-gecertificeerd en bepaalde producten hebben de eu.bac-prijs of het BACnet Test Laboratory (BTL) kwaliteitszegel. Dit garandeert kwaliteit, naukeurigheid en functionaliteit.

 

Onze BTL-gecertificeerde producten zijn:

Pionier in systeemcertificering

Als een van de eerste eu.bac-leden behoort SAUTER tot de pioniers van de eu.bac-systeemcertificering. Het bedrijf is gecertificeerd om eu.bac-systeemauditors op te leiden. De eigen auditors van het bedrijf certificeren gebouwen in heel Europa. De fabrikant-onafhankelijke systeemcertificering is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde aanpak, op de Europese norm EN 15232 en op een gestandaardiseerd proces. Dit geeft de klant zekerheid en een middel om te vergelijken.

AMEV-certificaat voor SAUTER-ruimte(kamer)automatiseringsstations

De drie automatiseringsstations van de SAUTER EY-modulo-familie hebben het certificaat ontvangen voor het AS-A-profiel van de Mechanische en Elektrische Engineering Werkgroep van Nationale, Regionale en Lokale Overheden (AMEV). Het AMEV-certificaat is doorslaggevend op de Duitse markt, vooral voor de openbare aanbestedingen voor de overheid en gemeenten. Het geeft de klant de garantie dat het product voldoet aan de gedetailleerde eisen voor gebruik op de Duitse markt. De huidige AMEV-aanbeveling combineert de BACnet 2007 aanbeveling en de bestaande aanbevelingen en houdt ook rekening met DIN EN ISO 16484-5 standaard.

 

Kwaliteit, milieu en arbeidsveiligheid

De relaties met normen ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001 zijn geregeld.

Kwaliteitsmanagement ISO 9001:2015

Het kwaliteitsmanagement geldt voor de hele SAUTER Group.

Kwaliteitsmanagement ISO 9001:2015

  • Ontwikkeling en productie steeds met milieuvriendelijke verbeteringen.

Arbeidsveiligheidsmanagement ISO 45001:2018

Arbeidsveiligheid en gezondheidsbescherming: onze medewerkers kunnen hierop vertrouwen.

SQS Certificaat (ISO 9001:2015 / ISO 14001:2015 / ISO 45001:2018)
Duits: SQS-Zertifikat (PDF)
Engels: SQS Certificate (PDF)
Frans: Certificat SQS (PDF)
Russisch: SQS сертификат (PDF)

IQNet Certificaat (ISO 9001:2015 / ISO 14001:2015 / ISO 45001:2018)
IQNet Certificate (PDF)

KWALITEIT, MILIEU EN ARBEIDSVEILIGHEID

Kwaliteits-, Milieu- en Arbeidsveiligheidsbeleid van de SAUTER Group

Download PDF 

RoHS / REACH / WEEE

Uitleg van Europese richtlijnen 2011/65/EU en 2015/863/EU (RoHS2), 1907/2006/EG (REACH) en 2012/19/EU (WEEE2)

Download PDF 

SVHC

Verklaring over de uitbreiding van de Kandidatenlijst voor Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS)

Download PDF 

CONFLICTMINERALEN

Verklaring over het gebruik van “conflictmineralen” met verwijzing naar Sectie 1502 van de Dodd-Frank Act

Download PDF

De SAUTER Gedragscode

SAUTER streeft ernaar duurzame meerwaarde te creëren voor zijn klanten, medewerkers, aandeelhouders en zakenpartners. SAUTER wil publiekelijk worden gezien als een bedrijf dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheden serieus neemt. Concurrentiekracht en commercieel succes zijn het resultaat van besluitvaardigheid, verantwoordelijkheid, geloofwaardigheid, respect en bedrijfspraktijken die onvoorwaardelijk bovenboard zijn. Deze principes bepalen ons gedrag; ze zijn de maatstaven waaraan we onze medewerkers en zakenpartners meten.

De SAUTER-gedragscode bevat de parameters die we toepassen op onze relaties met zakenpartners en overheidsfunctionarissen; het bepaalt hoe we samenwerken en omgaan met anderen. De gedragscode definieert wat SAUTER van zijn medewerkers verwacht. Naleving is vereist en wordt gehandhaafd. Personen die zich hier niet aan houden, worden gesanctioneerd en kunnen strafrechtelijk worden vervolgd.

Wij zijn ervan overtuigd dat commercieel succes alleen duurzaam kan worden bereikt als dit wordt verkregen door middelen en methoden die voldoen aan hoge ethische en morele principes. In deze geest zullen de volgende regels de sleutel zijn tot het langetermijnsucces van ons bedrijf.

SAUTER Gedragscode (PDF)